CSL Büszkeségfal – Fábián István Zsolt túl a 208. donáción

– Mesélj egy kicsit magadról!

– Fábián István Zsolt vagyok, 46 éves, Debrecenben élek. Darukezelőként dolgozom, amit nagyon szeretek csinálni, és van egy gyönyörű, 14 éves kislányom, akivel nagyon sok időt töltök.

– Mikor és hogyan lettél plazmadonor?

– 2017-ben, még a debreceni centrum nyi-tásának első hetében kezdtem el plazmát adni a CSL Plasmában. Az első plazmaadók között voltam, erre nagyon büszke vagyok. Emlékszem, hogy egy ismerősöm ajánlotta a plazmaadást. Mondta, hogy próbáljam ki, és ő volt az is, aki egyébként a CSL-t ajánlotta. Maga a folyamat nagyon gyors volt, mert csak bementem, regisztráltam, megvizsgáltak, az eredményem alapján pedig alkalmas lettem. Így már lassan 5 éve  járok rendszeresen plazmát adni, a legtöbbször hetente egyszer. 

– Hogyan kapcsolódsz ki a mindennapokban?

– Évek óta rendszeresen, minden vasárnap kerékpározok egy nagyot. Abszolút csak hobbiszinten csinálom. Minden héten vasárnap felpattanok a biciklire, és 1-2 órás túrát nyomok Debrecen belvárosában és annak környékén. Általában ezek olyan 20 kilométeres túrák, amik jól átmozgat-nak. Ezenkívül van a kislányommal egy TikTok-csatornánk, az Apa kontra lánya, ahová sok videós tartalmat készítünk, hogy megmutassuk a tehetségünket. Szerencsére már elég sok követőnk van.

– Túl vagy most már a 200. plazmaadáson. Hogy érzed magad?

– Így van, jelenleg a 208. plazmaadásomon is túl vagyok. Teljesen jól érzem magam a bőrömben. Ehhez hozzátartozik, hogy mindig felkészülten megyek. Odafigyelek az étkezésre, a folyadékbevitelre, nekem fontos, hogy ezeket szigorúan betartsam.

– Milyen érzés, hogy ennyiszer tudtál már segíteni?

– Nagyon jó érzés, hogy tudok segíteni az embereken. Ez sokat ad a hétköznapokhoz.

– Neked egy ismerősöd ajánlotta a plazmaadást. Te ajánlottad már másoknak?

– Igen, az ismerősök rendszeresen kérdezik, hogy mi ez pontosan, mi történik, hogy kell elképzelni a folyamatot. Nagyjából 15 ember, ha jól tudom, el is ment plazmát adni a CSL-be. Jó érzés, mert tudom, hogy ebben a formában is segítem ezt a jó ügyet.