CSL Büszkeségfal: Szabóné Novák Zsuzsa – túl a 200. donáción

Mit kell tudni rólad?

– Szabóné Novák Zsuzsa vagyok, 5 gyermek anyukája (3 felnőtt fiú és 2 kislány), és már egy unokával is dicsekedhetek. Nyíregyházán élek. Jelenleg adminisztrátorként dolgozom a Lógjunk Anyuval Egyesületben. Szabadidőmet, a lányaim néptáncos elfoglaltságának támogatása mellett, kreatív tevékenységeim töltik ki nagyrészt. Leginkább hobbivarrással foglalkozom, sok kislánynak varrtam már néptáncos szoknyát, többek között a saját lányaimnak is. Leginkább textil-, dekorációs és használati tárgyakat készítek, pl. textil szaloncukor, tulipán, kispárna, vásárlószütyő, újraszalvéta. A népi iparművészet vonz leginkább. Szívesen veszek részt hagyományőrző közöségi eseményeken. A természettel való együttélés is fontos része az életemnek. Úgy élem a napjaimat, hogy hasznos tagja legyek a közösségnek, amelyben élek és dolgozom. Bízom benne, hogy sikerül átadnom ezt az utánam következő nemzedék számára is.

– Miért kezdted el a plazmaadást?

– 2016 tavaszán hallottam az egyik ismerősömtől a plazmaadás lehetőségéről. Érdekelt, hiszen jót tehetek, és még fizetnek is érte. Mivel kíváncsi voltam, így utánaolvastam a részleteknek. Ekkor találtam rá az akkoriban nyíló CSL Plasmaközpontra itt, Nyíregyházán, és azon a nyáron el is indultam ezen az úton. Büszkeséggel töltött el, hogy tudtam: sok beteg ember életét tehetem jobbá vagy menthetem meg. Ugyanez motivál a véradásnál is. Sokszor hallottam ismerősöktől, hogy ártalmas lehet a szervezetre, de eddig még nem tapasztaltam semmi negatívumot. Sőt! Azelőtt is fontos volt, de most még tudatosabban figyelek a vízfogyasztási és az étkezési szokásaimra. Tájékozódom folyamatosan, és a szervezetem teherbírását figyelembe véve járok rendszeresen

– Milyen érzés, hogy túl vagy a 200. donáción?

– Jó érzéssel tölt el, hogy megbecsülnek. Már szinte hazajárok a CSL-be. Tudják, ki vagyok, kedvesek, profik az ott dolgozók. Míg jólesik, és a szervezetem engedi, szívesen segítem tovább a munkájukat. Hihetetlen, hogy elszaladt ez a lassan 5 év!